Den 24 mars slår vi upp portarna till MittMedias avdelning för digital medieutveckling (DMU) och bjuder in ett gäng tjejer att hänga med oss för att se hur vi jobbar. Introduce a Girl to Engineering Day (IGEday) är ett initiativ som startade i USA och som den ideella organisationen Womengineer introducerade i Sverige 2014. Evenemanget riktar sig till den som identifierar sig som ung tjej och är nyfiken på teknikbranschen. Dagen syftar till att väcka tjejers intresse för teknik och bygga upp en bild av vad man kan jobba med som ingenjör.

Mångfald på arbetsplatsen är viktigt bland annat för produktivitet, kvalitet och lönsamhet och en stor del i arbetet mot en större mångfald inom teknikbranschen är att jämna ut glappet mellan antalet män och kvinnor. Vi är idag drygt 20 procent kvinnor på DMU, det är ganska bra men långt ifrån perfekt. För att vi i framtiden ska få fler kvinnliga kollegor är det viktigt att visa unga tjejer att teknik är roligt. Vår förhoppning är att kunna inspirera fler att välja en karriär inom teknikbranschen och förhoppningsvis går tjejerna härifrån med många nya idéer och flera nya förebilder.

Förra året var inte ett enda Sundsvallsföretag med på IGEday men i år är vi två företag som deltar; MittMedia och Permobil. Förhoppningsvis är vi ännu fler företag som vill vara med nästa år! Kanske jobbar du för ett av dem och kan sprida detta fantastiska initiativ vidare? Besök igeday.com för mer info.

Anmälan till årets event stängde igår. Till en början var det så glest med anmälningar att vi var rädda att behöva ställa in men efter att ha marknadsfört eventet i olika kanaler och varit i kontakt med skolorna i området har vi till och med fått utöka antalet platser. Det känns fantastiskt bra att det är så många som vill komma och hälsa på oss! Vi har planerat två workshops, en med designtema och en med programmeringstema, där tjejerna kommer att få prova på vår arbetsmetodik genom att tillsammans lösa spännande problem. Vi är så taggade inför att visa tjejerna hur fantastiskt roligt vi har på jobbet!

Skrivet av:

Karolin Jonsson

Systemutvecklare Mittmedia

Mer IGEday2017

Karolin Jonsson
Mar 27, 2017

IGEday 2017

I fredags var det äntligen dags, Introduce a Girl to Engineering Day (IGEday) 2017! Klockan 8 dök 22 förväntansfulla unga kvinnor upp på kontoret i Sundsvall. Dagen inleddes med att vår utvecklingschef Mathias Nylén beskrev övergången från traditionell analog media till digital, samt belyste vilka utmaningar vi står inför som en av Sveriges största mediekoncerner. Med passande rekvisita och en skopa humor lättade han upp stämningen och lade en bra grund för resten av dagen.