DMU Digital mediautveckling på MittMedia

DMU är MittMedias enhet för digital medieutveckling. Tillsammans med affärsutvecklare, journalister, säljare, analytiker, m.fl. jobbar vi i tvärteam för att skapa nya, digitala nyhetstjänster. Alltid med fokus på användarupplevelsen!

Här hittar du bl.a. vår blogg och lediga jobb. Tveka inte att höra av dig om du t.ex. är intresserad av jobb, exjobb, gästföreläsningar eller bara vill säga hej!

Följ oss på Instagram, mittmedia_dmu

Sommarfest i Moningsand. Myggigt men mysigt. Mot after work! Ses igen nästa vecka! 👋🏻 Typiskt produktägarjobb: veckomöte på distans med våra digitala specialister på redaktionerna ute i MM-land. Som vanligt i ett litet rum för att inte störa kodande och kreativa kollegor i landskapet. #workinprogress med att visualisera några av våra personas. Väntar in daily med kollegorna som är kvar hemma medan jag och UX-research @katarinareiz är på väg till MittMedias kundcenter i Örebro för att prata användarproblem. Split vision. Idag är det sprintplanering för oss i sajtteamet och med det fullt fokus på vad och hur för jobbet som ska göras denna och nästa vecka. Samtidigt gör jag ett gästspel hos stakeholders i form av MittMedias chefredaktörer som vill veta mer om hur vi personaliserar produkterna. Och så gör jag ett snabbt stopp vid min plats för att kolla Slack.
Anders Härén
Jul 4, 2016

Under påsken 2016 drabbades flera svenska nyhetssajter av omfattande DDoS-attacker (se även mitt tidigare inlägg om detta). Efter påsk kallade Alice Bah Kuhnke mediechefer och teknikchefer till ett möte på Rosenbad. Deltog gjorde även inrikesminister Anders Ygeman. Mötet kom att fokusera mycket på en intressant analogi om att staten en gång i tiden ansvarade för det svenska vägnätet där tidningsbilarna körde ut nyheter till folket, och att det idag finns ett digitalt vägnät för distribution av nyheter. Ygeman menade då på att det är upp till medierna att ställa krav på operatörerna för det digitala vägnätets duglighet. Idag måndag 4/7 arrangerade TU ett seminarium i Almedalen med titeln ”IT-attack via Ryssland – nya tidens hot mot medier” där Anders Ygeman deltog så jag passade på att ställa några frågor till honom kring luckorna i hans resonemang. Då tiden var knapp och Ygemans svar avvikande skriver jag därför detta inlägg som Anders Ygeman istället kan läsa och besvara när han får tid.

Erik Nordlund
Jun 7, 2016

Idag smyglanserar vi MittMedias nya Android- och iOS-appar för st.nu. Apparna bygger på vår Blackcap-plattform och har genomgått stora förbättringar de senaste månaderna.

Anders Härén
Mar 20, 2016

Korrigering 2016-03-20 12:31: I min originaltext påstod jag felaktigt att Aftonbladet.se som också drabbades av gårdagens DDOS-attack driftas på Basefarm. Har korrigerat detta men poängen som jag vill trycka på i denna text kvarstår. Kuriosa: Schibsted som äger Aftonbladet sålde Basefarm 2009.