DMU Digital mediautveckling på MittMedia

DMU är MittMedias enhet för digital medieutveckling. Tillsammans med affärsutvecklare, journalister, säljare, analytiker, m.fl. jobbar vi i tvärteam för att skapa nya, digitala nyhetstjänster. Alltid med fokus på användarupplevelsen!

Här hittar du bl.a. vår blogg och lediga jobb. Tveka inte att höra av dig om du t.ex. är intresserad av jobb, exjobb, gästföreläsningar eller bara vill säga hej!

Följ oss på Instagram, mittmedia_dmu

Något av det bästa med att jobba som interaktionsdesigner på MittMedias utvecklingsavdelning är att det vi gör når ut till så många användare. MittMedia är en av Sveriges största leverantörer av nyheter med drygt 20 nyhetsappar och lika många sajter som täcker mer än hälften av Sveriges yta. Det är en tuff, men väldigt spännande utmaning att skapa den bästa användarupplevelsen när vi har en så bred målgrupp och är i en bransch som genomgår en digital transformation. Om ni vill läsa mer ingående vad vi gör här på DMU så besök gärna vår bloggportal ’medium.com/mittmedia’. Har ni frågor så kommentera gärna nedan 😊👇 #mittmediadmu #digitalutveckling #digitaltransformation #appstore #developer #uxdesign #localnews #interaktionsdesign På begäran har vi ett öppet spel i DMU’s room på Haxball imorgon, fredag kl 12:30! Logga in med lösenordet DMU123 på html5.haxball.com 💪⚽️ Lyckas ni göra mål på Feios??💦 #haxball #lunchgame #mittmediadmu #utmaning Ett stenkast från kontoret i Sundsvall ligger Selångersån. Här avslutar vi vår tre-dagars design sprint med retro i solen ☀️☕️ #designsprint #meeting #retro #mittmediadmu Dag två i designsprinten fokuserar på att skapa en storyboard för den idé vi igår valde att gå vidare med. Det innebär att vi steg för steg går igenom kundens upplevelse och interaktion i produkten. När vi är överens om en storyboard kommer vi att designa och skapa en prototyp som vi kan testa på användare imorgon 😊👍 #uxdesign #googledesignsprint #storyboard #kundresa #mittmediadmu #teamwork Det har varit en effektiv och superkul första dag av designsprinten! Vi har nu valt en idé att gå vidare med till nästa steg imorgon som går ut på att skapa en eller flera prototyper att testa på användare. Om ni vill se vår dag i detalj, kika på vår insta-story genom att klicka på vår profilbild😃 #designsprint #sketching #designsketch #greatideas #localnews #wireframe #creative #uxdesign För att kunna djupgräva i ett användarproblem och finna en lösning kan man använda sig av olika metoder. Den metod vi använder denna vecka är Google Design Sprint som vi ska utföra under tre dagar i rad. Idag ska vi tillsammans bestämma vilket användarproblem som vi ska lösa, skissa idéer och sedan ta vidare den idé vi tror mest på till prototypstadie för att kunna testa på användare. Det är väldigt kul när hela teamet jobbar tillsammans - systemutvecklare, produktägare och UX. Idag har appteamet dessutom extra tyngd på UX-fronten då Mats och Katarina som annars jobbar i sajtteamet är med. #googledesignsprint #designsprint #uxworkshop #mittmediadmu #userproblem #teamwork

Du har ett sammanhang. Oavsett vad du gör eller när du gör det befinner du dig alltid i en situation där ditt agerande kommer att påverka en graf, ett kalkylblad eller kanske någons budget. Någonstans är det en siffra som förändras när du väljer att ta bilen till jobbet, när du väljer att köpa ett specifikt varumärke, när du stannar hemma med en förkylning, när du skickar ett sms eller när du hittar ett par minuter för att se efter om det hänt något på den lokala nyhetssajten. Men oavsett situation kommer du nästa aldrig ensam att förändra den där siffran tillräckligt mycket för att någon ska lägga märke till det.

Stefan Wallin
Feb 13, 2017

In this first episode of the monthly Hack Day Review, I’ll give you a background on our Hack Day approach and you’ll get to read about what inspiring things our developers and designers explored on their “paid free time”.

Beatrice Nilsson
Jan 13, 2017

Mobbprogrammering - The DMU Way