DMU Digital mediautveckling på MittMedia

DMU är MittMedias enhet för digital medieutveckling. Tillsammans med affärsutvecklare, journalister, säljare, analytiker, m.fl. jobbar vi i tvärteam för att skapa nya, digitala nyhetstjänster. Alltid med fokus på användarupplevelsen!

Här hittar du bl.a. vår blogg och lediga jobb. Tveka inte att höra av dig om du t.ex. är intresserad av jobb, exjobb, gästföreläsningar eller bara vill säga hej!

Följ oss på Instagram, mittmedia_dmu

Hej, det är jag som är Johannes. I lite mer än ett år har jag jobbat på Mittmedia tillsammans med underbara kollegor. Mitt team jobbar med all data i organisationen och försöker hitta mönster och dold information som kan leda till insikter vi kan agera på. Exempelvis hur vi kan göra användarupplevelsen bättre med personaliserat innehåll och berika nyheter med information som bidrar till ett mervärde för våra kunder. Jag tycker om att bygga grafiska system och anpassa maskininlärningsmodeller på data för att sedan visualisera resultatet, allt detta får jag göra under arbetstid. Denna vecka tänker jag berätta om vilka utmaningar vi försöker lösa i teamet och om ni har några områden gällande data analys ni vill att jag ska gå in på mer så skriv dem här så ska jag försöka beskriva om dessa under veckan. 
#personalisering, #arbete, #maskininlärning, #natural-language-processing, #data, #analys, #visualisering Fredag! 
Follow us and learn about all kinds of things we're working on over at dev.mittmedia.se!

Music: Sunday by JU$10

#lofifriday #dmu #webdevelopment #weekend Hyper-release Thursday! As said in the video drop your questions about our work, team, frameworks, sites or maybe even things you're struggling with in terms of software development and I'll try to answer your questions in either Swedish, Dutch, Frisian or English!

Music: re-loops on Xori's Weird week

#webdevelopment #newfeature #ruby #desk #ama #almostfriday Hypothesis-day is here!
Music: a remix of feelings by Sky.high #hypothesis #development #dayatoffice #mittmediadmu #newfeature Det är måndag igen!
Musik: Billy's - Blue Wednesday #mittmediadmu #goodtechregion #sundsvall #devlife #monday Tyvärr vann inte vi något pris i finalen, men vi kom topp 10 av ca 50 lag och är väldigt nöjda med insatsen ändå ☺️ På bilden ser ni det segrande laget som matchade personligheter med företagskultur så man hittar rätt arbetsplats 🎉
Karolin Jonsson
Mar 27, 2017

IGEday 2017

I fredags var det äntligen dags, Introduce a Girl to Engineering Day (IGEday) 2017! Klockan 8 dök 22 förväntansfulla unga kvinnor upp på kontoret i Sundsvall. Dagen inleddes med att vår utvecklingschef Mathias Nylén beskrev övergången från traditionell analog media till digital, samt belyste vilka utmaningar vi står inför som en av Sveriges största mediekoncerner. Med passande rekvisita och en skopa humor lättade han upp stämningen och lade en bra grund för resten av dagen.

Karolin Jonsson
Mar 14, 2017

Den 24 mars slår vi upp portarna till MittMedias avdelning för digital medieutveckling (DMU) och bjuder in ett gäng tjejer att hänga med oss för att se hur vi jobbar. Introduce a Girl to Engineering Day (IGEday) är ett initiativ som startade i USA och som den ideella organisationen Womengineer introducerade i Sverige 2014. Evenemanget riktar sig till den som identifierar sig som ung tjej och är nyfiken på teknikbranschen. Dagen syftar till att väcka tjejers intresse för teknik och bygga upp en bild av vad man kan jobba med som ingenjör.

Digitala produkter är lättflyktiga. I en bransch som under århundraden arbetat med en och samma produkt har det i många avseenden varit ett hårt uppvaknande att inse hur snabbt kundernas fokus kan skifta och hur många aktörer som med enkla medel kan vara med och konkurrera om både användarnas engagemang och pengar.