DMU Digital mediautveckling på MittMedia

DMU är MittMedias enhet för digital medieutveckling. Tillsammans med affärsutvecklare, journalister, säljare, analytiker, m.fl. jobbar vi i tvärteam för att skapa nya, digitala nyhetstjänster. Alltid med fokus på användarupplevelsen!

Här hittar du bl.a. vår blogg och lediga jobb. Tveka inte att höra av dig om du t.ex. är intresserad av jobb, exjobb, gästföreläsningar eller bara vill säga hej!

Följ oss på Instagram, mittmedia_dmu

Det är långt till nästa Good Tech Hack i Sundsvall och ännu längre till Hack for Sweden så lika bra att starta upp hösten med ett eget internt Hack! Vill du vara med?
Vi rekryterar webb- och apputvecklare till våra nyhetsprodukter samt utvecklare till vår dataplattform. Söker även ux-specialister som tillsammans med utvecklare vill driva innovation med hjälp av ett hypotes- och experimentdrivet arbetssätt. Har du ett intresse för maskininlärning och dataanalys är du lika välkommen!Maila till mathias.nylen@mittmedia.se så berättar jag mer! 😊
#java #reactnative #javacript #rubyonrails #aws #machinelearning #productdiscovery #uxdesign #hackathon #jobapplication Glad midsommarhelg vänner, vi tar en paus över sommaren med instagrammandet så syns vi igen i höst! Super nice summer party before the vacations at Moningsand! ☀️🏖✌️ #sandcastles #teambuilding #summerparty #mittmediadmu Sommarfest i Moningsand. Myggigt men mysigt. Mot after work! Ses igen nästa vecka! 👋🏻 Typiskt produktägarjobb: veckomöte på distans med våra digitala specialister på redaktionerna ute i MM-land. Som vanligt i ett litet rum för att inte störa kodande och kreativa kollegor i landskapet.
Karolin Jonsson
Mar 27, 2017

IGEday 2017

I fredags var det äntligen dags, Introduce a Girl to Engineering Day (IGEday) 2017! Klockan 8 dök 22 förväntansfulla unga kvinnor upp på kontoret i Sundsvall. Dagen inleddes med att vår utvecklingschef Mathias Nylén beskrev övergången från traditionell analog media till digital, samt belyste vilka utmaningar vi står inför som en av Sveriges största mediekoncerner. Med passande rekvisita och en skopa humor lättade han upp stämningen och lade en bra grund för resten av dagen.

Karolin Jonsson
Mar 14, 2017

Den 24 mars slår vi upp portarna till MittMedias avdelning för digital medieutveckling (DMU) och bjuder in ett gäng tjejer att hänga med oss för att se hur vi jobbar. Introduce a Girl to Engineering Day (IGEday) är ett initiativ som startade i USA och som den ideella organisationen Womengineer introducerade i Sverige 2014. Evenemanget riktar sig till den som identifierar sig som ung tjej och är nyfiken på teknikbranschen. Dagen syftar till att väcka tjejers intresse för teknik och bygga upp en bild av vad man kan jobba med som ingenjör.

Digitala produkter är lättflyktiga. I en bransch som under århundraden arbetat med en och samma produkt har det i många avseenden varit ett hårt uppvaknande att inse hur snabbt kundernas fokus kan skifta och hur många aktörer som med enkla medel kan vara med och konkurrera om både användarnas engagemang och pengar.